به موزه علوم طبيعي چارده بلوط خوش آمديد
ادبي اجتماعي علمي

نارسایی کلیوی با بیماری‌های استخوانی چه ارتباطی دارد؟



میزان فسفر مصرفی را کاهش دهید. برخی غذاها حاوی مقدار زیادی فسفر هستند. برای کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها مصرف اینگونه غذاها را قطع یا محدود کنید. یک متخصص تغذیه مربوط به بیماران کلیوی می‌تواند برای این کار به شما کمک کند.

کلیه‌های سالم به حفظ میزان طبیعی فسفر و کلسیم در بدن کمک می‌کنند. زمانی که کلیه‌های شما فعالیت نداشته باشند مقدار زیادی فسفر در خون تجمع می‌یابد و این امر موجب می شود بدن کلسیم را از استخوان‌ها بیرون کشیده و آنها را ضعیف کند.

به گزارش ایسنا، کلیه‌های سالم در استفاده صحیح از ویتامین D به بدن کمک می‌کند. زمانی که کلیه‌ها فعالیت نداشته باشند بدن آنچنان که باید، نمی‌تواند از ویتامین D استفاده کند و این امر نیز موجب ضعف در استخوان‌ها می‌شود.

چگونه از بیماری خود مطلع شویم؟

بیماری استخوان مدت‌ها قبل از بروز علائم آغاز می‌شود. به این علت معمولا با نام فلج کننده خاموش شناخته می شود. تنها راه اطلاع از بروز این بیماری انجام آزمایش است. پزشک شما تعدادی آزمایش برای چک کردن سطح مواد شیمیایی در بدن که بر سلامت استخوان‌ها موثر هستند، انجام می‌دهد. تجویز پزشک ممکن است شامل مواردی مانند آزمایش خون برای چک کردن کلسیم، فسفر، هورمون پاراتیروئید و ویتامین D، اسکن تراکم استخوان یا اشعه ایکس و نمونه‌برداری از استخوان باشد.

به چه علت پیشگیری یا درمان بیماری استخوان بسیار اهمیت دارد؟

بیماری کلیوی افراد را در معرض ابتلا به درد استخوان یا مفاصل، شکستگی استخوان، عفونت‌ها و بیماری پوستی قرار می‌دهد. عواملی که موجب ضعف استخوان می‌شوند می‌توانند خطر ابتلا به حملات قلبی را نیز به همراه داشته باشد. برای پیشگیری یا درمان بیماری استخوان با پزشک خود مشورت کنید. گام‌های ساده‌ای از بروز بیماری استخوان جلوگیری می‌کنند، مانند تغییر در رژیم غذایی.

 

 

بیماری استخوان چگونه درمان می‌شود؟

 

برای حفظ سلامت استخوان‌هایتان گام‌های زیادی وجود دارد. پزشک شما ممکن است پیشنهادات زیر را ارائه دهد:

میزان فسفر مصرفی را کاهش دهید. برخی غذاها حاوی مقدار زیادی فسفر هستند. برای کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها مصرف اینگونه غذاها را قطع یا محدود کنید. یک متخصص تغذیه مربوط به بیماران کلیوی می‌تواند برای این کار به شما کمک کند.

 

شیر، پنیر، ماهی، گوشت قرمز، نخود و لوبیا، کره، بادام زمینی و گردو، نان، غلات، سبوس، کاکائو و نوشابه‌های تلخ حاوی فسفر زیادی هستند. برای مصرف این مواد با پزشک خود مشورت کنید.

 

ورزش کنید. انجام تمرینات ورزشی به استقامت استخوان‌ها و جلوگیری از شکستگی آنهاکمک می‌کند.

 

از مصرف تنباکو بپرهیزید؛ چرا که مصرف آن به پیشرفت بیماری کمک می‌کند.

 

از برنامه درمانی خود پیروی کنید. داروهایتان را طبق نسخه پزشک مصرف کنید و از هیچ یک از جلسات دیالیز صرف نظر نکنید. دیالیز باعث می‌شود از شر فسفرهای اضافی که عامل بروز بیماری استخوان است، راحت شوید.

 

برنامه درمانی خود را تنظیم کنید. اگر میزان فسفر شما همچنان پس از تغییر رژیم غذایی و مصرف دارو بالا بود، پزشک برای درمان بیماری استخوان شما دیالیز بیشتری تجویز خواهد کرد.


http://www.asriran.com/fa/news/459216


موضوع : <-CategoryName->


نويسنده :HD در تاريخ 17 فروردين 1395برچسب:,

3 توصیه نوروزی برای بیماران دیابتی



3 توصیه نوروزی برای بیماران دیابتی

 مدیرانجمن حمایت از بیماران دیابتی استان کرمانشاه رعایت رژیم غذایی، انجام ورزش و مصرف به‌موقع دارو را برای سلامت بیماران دیابتی در ایام نوروز ضروری دانست.

به گزارش عصرایران، فاطمه رضوان مدنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه رژیم بیماران دیابتی در ایام نوروز باید ادامه پیدا کند، گفت: در تعطیلات نوروزی دید و بازدیدها بیشتر می‌شود و در این دید و بازدیدها نیز استفاده از خوراکی‌هایی مانند آجیل و شیرینی افزایش می‌یابد و بیماران دیابتی باید توجه داشته باشند که رژیم غذایی آنها تعطیلی ندارد و در این ایام باید بیش از هر زمان دیگری مراقب رژیم غذایی خود باشند.

وی تصریح کرد: بیماران دیابتی می‌توانند از آجیل استفاده کنند، اما توصیه ما مصرف آجیل خام آن هم به میزان محدود است.

رضوان مدنی با بیان اینکه تمام انواع شیرینی‌ها شکر دارند، گفت: به هیچ عنوان مصرف شیرینی برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود و این توصیه شامل انواع شیرینی از جمله نان برنجی نیز می‌شود.

مدیر انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی بسته به میزان قند خود برنامه غذایی متفاوتی دارند، بنابراین باید با پزشک خود در خصوص مصرف اقلامی مانند آجیل و شیرینی و سایر مواد غذایی در ایام نوروز حتما مشورت کنند.

رضوان مدنی افزود: بیماران دیابتی باید توجه داشته باشند که دو وعده برنج پشت سرهم مصرف نکنند و مصرف سیب‌زمینی، برنج و غذاهای چرب و سرخ شده را تا حد زیادی کاهش دهند.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود این بیماران بیشتر از سبزیجات، سالاد و میوه در دید و بازدیدهای نوروزی استفاده کنند.

رضوان مدنی با اشاره به اهمیت بالای ورزش برای بیماران دیابتی، از این بیماران خواست تا در ایام نوروز ورزش را کنار نگذارند و حتما روزانه نیم ساعت ورزش کنند.

وی در خصوص مصرف به‌موقع دارو در ایام نوروز نیز هشدار داد و افزود: بیماران دیابتی باید همیشه و همه جا داروهای خود را به همراه داشته باشند و در روزهای مسافرت نیز باید حتما دارو همراه برده و در صورت تزریق انسولین آن را نیز با خود به همراه ببرند تا در تهیه آن در شهرهای دیگر دچار مشکل نشوند.

مدیر انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان کرمانشاه تصریح کرد: افراد باید انسولین را در جای خشک و خنک و در جعبه عقب خودرو نگه دارند و از آن در برابر نور خورشید حفاظت کنند تا فاسد نشود.

وی افزود: سه توصیه مهم برای بیماران دیابتی در ایام نوروز رعایت رژیم غذایی، ورزش و مصرف به‌موقع داروهاست تا در این روزها دچار مشکل نشوند.
http://www.asriran.com/fa/news/459220/3


موضوع : <-CategoryName->


نويسنده :HD در تاريخ 17 فروردين 1395برچسب:,

مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد



سطح ترکیبات مفید موجود در هر فنجان قهوه به نوع دانه قهوه و نحوه آماده کردن آن بستگی دارد. هر چند صرف نظر از نوع قهوه و طعمی که فرد می‌پسندد، مصرف این نوشیدنی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.

 متخصصان بر این باورند که نوشیدن مقدار کمی قهوه در روز می‌تواند به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان روده را در افراد کاهش دهد.

به گزارش  ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اظهار داشتند: مصرف یک یا دو فنجان قهوه در روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را تا 26 درصد در افراد پایین آورد.

استفانی اسمیت، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: سطح ترکیبات مفید موجود در هر فنجان قهوه به نوع دانه قهوه و نحوه آماده کردن آن بستگی دارد. هر چند صرف نظر از نوع قهوه و طعمی که فرد می‌پسندد، مصرف این نوشیدنی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.

همچنین کافئین موجود در قهوه فاکتور مفید بودن آن به حساب نمی‌آید بلکه قهوه‌های بدون کافئین نیز جهت جلوگیری از بروز سرطان روده موثر هستند. متخصصان معتقدند آنتی اکسیدان‌ها و دیگر مواد شیمیایی موجود در قهوه می‌توانند دلیل این ارتباط باشند.

«اسمیت» همچنین افزود: در این مطالعه از 5100 فرد مبتلا به سرطان روده و 4000 فرد دیگر که سابقه این بیماری را نداشتند درخواست شد در مورد میزان مصرف قهوه اطلاعاتی ارائه دهند. علاوه بر این در این مطالعه فاکتورهای دیگری همچون سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری، رژیم غذایی،‌ ورزش و استعمال سیگار مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، به گفته محققان پیش از آنکه به طور قطع بتوان در مورد مصرف قهوه به عنوان راهکاری برای مقابله با سرطان روده اظهارنظر کرد باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
http://www.asriran.com/fa/news/459963


موضوع : <-CategoryName->


نويسنده :HD در تاريخ 17 فروردين 1395برچسب:,